För dig som planerar en begravning under coronakrisen

Vi på Begravningsbyrån Vita Liljan håller öppet som vanligt och är alltid kontaktbara. Självklart är vi extra vaksamma för symtom och stannar hemma om vi är dåliga. och hoppas att dom som ska besöka oss gör samma sak. Vill eller kan man inte besöka oss så går det även bra att vi har ett telefonmöte eller om ni vill ett videomöte.
Självklart går detta att ha i grupp om ni är flera som vill prata samtidigt.  
Kontakta oss för att boka tid

Vi vill inte ställa in

Vill man fortfarande ha ceremoni i dessa tider så finns det inget som hindrar från att ha det. Regeringen har dock beslutat att maxantalet som får vara är 50 personer. 50 personer är inkl. präst och personal från kyrkan och begravningsbyrån (oftast brukar det vara 5 personer).  Så är ni under 50 personer så går det bra att fortfarande ha en begravningsceremoni som vanligt. Vi rekommenderar som vanligt att gäster kommer endast om dom är friska. Att man håller avstånd och vi på Vita Liljan har alltid med oss handdesinfektion.

Nu när vi går mot varmare tider så går det även att ha ceremonin utomhus, om man vill ha det. Både på kyrkliga och Borgerliga akter finns den möjligheten.

Minnesstunder i kyrkliga lokaler är antalet max 50 personer.
Har man minnesstund i privat regi (hyrd lokal, restaurang eller dylikt) så får man vara fler.   

Ceremoni online

Då många kanske inte har möjlighet att medverka vid begravningsceremonin pga. avstånd, sjukdom eller för att man vill hålla antalet nere till 50personer för att kunna ha Begravningsceremonin nu, så finns möjligheten att filma Begravningen.
Möjligheten finns också att sända den live så att dom som är hemma kan vara i realtid ändå. Har man Begravningsprogram så finns det även möjlighet att lägga ut den på minnessidan för dom som inte kan medverka. Länk till livevideon kommer då att läggas på minnessidan. 

Ceremoni senare

Dessa tider vi har nu kommer inte att vara för alltid. Vill man istället skjuta upp begravningsceremonin vid senare tillfälle så att fler kan medverka så går det bra. Man genom för då en kremering innan och har vid ett senare tillfälle en urnakt.

Undrar du över något mer? 

Du är alltid välkommen att ringa eller mejla oss om det är något du undrar över.