För dig som planerar en begravning under coronakrisen

Vi på Begravningsbyrån Vita Liljan håller öppet som vanligt och är alltid kontaktbara. Självklart är vi extra vaksamma för symtom och stannar hemma om vi är dåliga. och hoppas att dom som ska besöka oss gör samma sak. Vill eller kan man inte besöka oss så går det även bra att vi har ett telefonmöte eller om ni vill ett videomöte.
Självklart går detta att ha i grupp om ni är flera som vill prata samtidigt.  
Kontakta oss för att boka tid

Vi vill inte ställa in.

Vill man fortfarande ha ceremoni i dessa tider så finns det inget som hindrar från att ha det. Olika kyrkor har olika begränsningar på antalet gäster som får vara med på en begravning. Flera församlingar har nu öppnat upp för ett större antal gäster. Undrar du hur det är i den församling du vill vara i så kan du fråga oss. Vi rekommenderar som vanligt att gäster kommer endast om dom är friska. Att man håller avstånd och tänker på sina nära och kära.


Ceremoni online.

Då många kanske inte har möjlighet att medverka vid begravningsceremonin pga. avstånd, sjukdom eller för att man vill hålla antalet gäster till kretsen av de närmaste, så finns möjligheten att filma Begravningen.
Möjligheten finns också att sända den live så att dom som är hemma kan vara i realtid ändå. Har man Begravningsprogram så finns det även möjlighet att lägga ut den på minnessidan för dom som inte kan medverka. Länk till livevideon kommer då att läggas på minnessidan. 

Ceremoni senare.

 Vill man skjuta upp begravningsceremonin vid senare tillfälle så att fler kan medverka så går det bra. Man genomför då en kremering innan och har vid ett senare tillfälle en urnakt.
Gravsättning måste ske senast 1år efter dödsdagen när man har gjort en kremation.

Undrar du över något mer? 

Du är alltid välkommen att ringa eller mejla oss om det är något du undrar över.