För dig som planerar en begravning under coronakrisen

Vi på Begravningsbyrån Vita Liljan håller öppet som vanligt och är alltid kontaktbara. Självklart är vi extra vaksamma för symtom och stannar hemma om vi är dåliga. och hoppas att dom som ska besöka oss gör samma sak. Vill eller kan man inte besöka oss så går det även bra att vi har ett telefonmöte eller om ni vill ett videomöte.
Självklart går detta att ha i grupp om ni är flera som vill prata samtidigt.  Hos oss får max 3personer vistas samtidigt.
Kontakta oss för att boka tid

Vi vill inte ställa in

Vill man fortfarande ha ceremoni i dessa tider så finns det inget som hindrar från att ha det. Regeringen har dock beslutat att maxantalet som får vara är 20 personer. 20 personer är exkl. präst och personal från kyrkan och begravningsbyrån (oftast brukar det vara 5 personer).  Så är ni max 20 personer så går det bra att fortfarande ha en begravningsceremoni som vanligt. Vi rekommenderar som vanligt att gäster kommer endast om dom är friska. Att man håller avstånd och vi på Vita Liljan har alltid med oss handdesinfektion.

I vissa lokaler som exempelvis olika kapell som är mindre, kan det vara lägre antal gäster man får vara.

Ceremoni online

Då många kanske inte har möjlighet att medverka vid begravningsceremonin pga. avstånd, sjukdom eller för att man vill hålla antalet nere till 20 personer för att kunna ha Begravningsceremonin nu, så finns möjligheten att filma Begravningen.
Möjligheten finns också att sända den live så att dom som är hemma kan vara i realtid ändå. Har man Begravningsprogram så finns det även möjlighet att lägga ut den på minnessidan för dom som inte kan medverka. Länk till livevideon kommer då att läggas på minnessidan. 

Ceremoni senare

Dessa tider vi har nu kommer inte att vara för alltid. Vill man istället skjuta upp begravningsceremonin vid senare tillfälle så att fler kan medverka så går det bra. Man genomför då en kremering innan och har vid ett senare tillfälle en urnakt.

Undrar du över något mer? 

Du är alltid välkommen att ringa eller mejla oss om det är något du undrar över.