Hur går det till?

Den vanligaste uppmaningen man får när någon har gått bort är att man ska ta det lugnt och ta sig tid att sörja.
Detta kan vara nog så svårt när man ska tänka på allt som nu måste ordnas, samtidigt som man ska försöka balansera detta med vardagen som måste gå vidare med allt vad det nu innebär.

Vi på Vita Liljan finns här för dig och hjälper till med allt du behöver inför, under och efter begravningen.
vi kan ha möten i våra kontor men självklart gör vi även hembesök om ni hellre vill ha det. Känner ni att det är bättre att inte träffas alls i dessa tider så går det bra att även ha möten via telefon, google meet eller Zoom. 

Att tänka på innan ett begravningsmöte:
* hur ska begravningen utformas: Svenska kyrkan, borgerlig begravning eller annan trossamfund, kista/urna, Blommor, musik,dödsannons, vilken tidning, symbol, text. Minnesstund.
*finns det något ni vill lägga ner i kistan, ska den avlidne bära egna kläder eller svepdräkt.
* Val av gravplats: Jordgrav,Urngrav,Askgravplats,Befintlig familjegrav (gravbrev),Strö askan över naturmark eller vatten,Minneslund eller annan skötselfri grav.
* ta med uppgifter om den avlidnes fullständiga namn samt födelse- och dödsdata.

Olika Ceremonier

* Begravning enligt Svenska kyrkans ordning innebär att det finns en uppgjord ceremoni som du kan komplettera med till exempel extra sång och musik inom ramen för det kyrkliga.

* Begravning enligt annat trossamfunds ordning. I likhet med Svenska kyrkan har andra trossamfund också sina speciella                                           begravningsceremonier.

* Borgerlig begravning betyder att ceremonin är helt fri till sin form. Det innebär att du har full frihet när det gäller val av musik och sång, vad   som ska sägas, vem som ska vara begravningsförrättare med mera.

Om den avlidne inte är med i svenskakyrkan så kan man inte ha en begravningsceremoni inom svenskakyrkans ordning. Även om man inte får vara i kyrkan så får man däremot använda sig av kyrkokapell.

Adress

Begravningsbyrån Vita Liljan
Åkervägen 4
137 41 Västerhaninge
(post skickas till denna adress)
---------------------------------------------------------
Stadshusplatsen 6
149 30 Nynäshamn
---------------------------------------------------------
Bollmoragårdsväg 12
135 39 Tyresö
(Ej brevlåda)

Öppettider  

Västerhaninge kontoret
Mån-Fre: 09.00 - 16.00
Lör och Sön: Når ni oss på telefon.

Ibland kan kontoret vara obemannat då vi alla kanske är ute på uppdrag, men ring gärna innan om ni vill vara helt säkra på att vi finns på plats.  

Ring oss

Det går naturligtvis bra att ringa till oss.
Du når oss på 08 500 213 33

Nynäshamn kontoret : 08: 520 214 00

Tyresö kontoret: 08 798 98 00